13.02.2016 Pazartesi günü Yerleşkemizde gerçekleştirilen Akçakoca 3. Açık Kapı günü

14 Şub

“Değer Üreten Üniversite” olarak şeffaf ve katılımcı bir yönetim kültürü oluşturabilmek amacıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Üniversitemizde ilk kez 03.11.2015 tarihinde hayata geçirilen Açık Kapı Günü kapsamında 3. Akçakoca Açık Kapı Günü etkinliği Akçakoca Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz, personellerimiz, iç ve dış paydaşlarımız başta olmak üzere tüm mensuplarımızın Yerleşkemiz ilgili düşüncelerini, gözlemlerini, tespitlerini, eleştirilerini, önerilerini dinlemek ve çözüm yolları geliştirmek amacıyla düzenlenen “3. Akçakoca Açık Kapı Günü”, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Zafer Akbaş, Akçakoca Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin ve dış paydaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Açık Kapı Günü’nde, Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Zafer Akbaş, Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te bulunan ve Mevlana Değişim Programı kapsamında Yüksekokulumuzda Bahar Dönemi eğitimine devam edecek olan Carkın Adılbekova'yı ve 2015-2016 Akademik Yılı için Manas Üniversitesi'nde yine Mevlana Değişim Programı kapsamında iki dönem bulunan yüksekokulumuz öğrencisi Akif Korkmazı makamında kabul etti.

Üniversitemize ve Yüksekokulumuza dünyanın birçok ülkesinden eğitim almak üzere gelen tam zamanlı yabancı öğrencilerimizin varlığından gurur duyduklarını ifade eden Akbaş, Avrupa'dan olduğu kadar Türki Cumhuriyetlerden de gelen öğrencilerin Yüksekokulumuzdan çok güzel anılarla ayrıldıklarını ve bazı öğrencilerimizin lisansüstü eğitimlerine devam etme arzusunda olduklarını ifade etti.  Uluslararasılaşmanın önemine vurgu yapan Yüksekokulumuz Müdürü Doç.Dr. Zafer Akbaş, öğrenci ve personel değişim programlarının daYükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasında çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu da Açık Kapı gününde öğretim elemanlarımızı makamında ağırladı. Görüşmede öğrencilerimiz için Staj Yeri ayarlama konuları ön plana çıktı. Staj sürecinin özel sektörde kalifiye insan gücünün oluşması açısından önemine dikkat çeken Faikoğlu, staj yapan öğrencilerden alınan geri bildirimlerin de Yüksekokulumuzun Yönetimi ve Hocaları tarafından dikkate alındığını ve müfredatların bu maksatla güncellendiğini ifade etti. Nitelikli insan gücünün Ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasındaki önemine istinaden, yüksekokulumuzun sektördeki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşıladığını ve bu durumdan  da memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Faikoplu, girişimcilik, yenilikçilik ve işbirlikçilik konularında öğrencilerinde farkındalık ve farklılık oluşturan Üniversitemizin, öz güvenli, kararlı ve girişimci nesiller yetiştirmeyi hedeflediğini;bu  önemli misyonu tüm öğrencilerimizle paylaşan genç ve dinamik bir akademik alt yapılarının bulunduğunu ifade etti. Özel sektör ile beraber hareket etmeye hazır olduklarını; öğrencilerininin ve akademik kadrolarının bu açıdan oldukça istekli ve donanımlı olduğunu vurguladı.

3. Akçakoca Açık Kapı Günü etkinliği katılımcıların iyi dilek, görüş ve önerilerinin paylaşılmasıyla sonlandı.

Akçakoca Açık Kapı Uygulaması, gerçekleştirilmeye devam edecek.